Als afsluiting van de periode dat de kinderen op de basisschool hebben gezeten, gaan de kinderen van groep 8 samen iets leuks doen. Het uitje van groep 8 is dit jaar in Biddinghuizen. 

Groep 8 uitje

Traditie bij de Sterrenwachter is aan het eind van het schooljaar het groep 8 uitje. Een mooie manier om samen actief hun tijd op de Sterrenwachter af te sluiten. Op 11 juli gingen alle kinderen naar Flevo On Ice in Biddinghuizen. Niet om te schaatsen. Ze gingen het zomerparcours van dit heerlijke park beleven.

Start met picknick

Voordat de reis werd aangevangen, was het eerst tijd om de maag te vullen. Met een heerlijke picknick in de Groengordel, de ‘achtertuin’ van de Sterrenwachter, begon het uitje goed. Naast enkele ouders werd de groep vergezeld door meester Yaron die zijn groep 8ers alle moed in wilde spreken. Want tja, na de zomer starten deze kinderen allemaal op de middelbare en hebben ze de fase op de basisschool afgesloten.

Niet schaatsen, maar wat dan?

De zon scheen en het was heerlijk weer. De schaatsbaan in Biddinghuizen lag er ijsvrij en verlaten bij. Er werd omgekleed in zwem- of oude kleding, want op de ijsbaan stond een prachtige Obstacle Run. Een parcours met modderige tijgerbanen, heuvels, balanceer-balken, muren, bandenstapels en touwbruggen. En echte challenge! Strategieën werden besproken, enthousiaste en ook gespannen blikken uitgewisseld.

Trotseer alle obstakels

De kinderen van de Sterrenwachter zijn overal voor in. Dat bleek weer op het parcours. Vol vuur trotseerden ze de baan en bereikten onder de modder samen de finish. Er werd geklommen, door de modder geschoven, geslingerd. Met gelach, gegil en wat aanmoediging werden de eerst nog schone lijven groener en groener.
En waar de ene met wat gezonde twijfel door de groene drab gleed, dook de andere er vol in. Groen werden ze allemaal. Soms was er alleen nog een plukje blond haar te zien, of alleen een schone neus. Na afloop konden de ouders ‘hun’ kinderen alleen nog aan de stemmen herkennen.

Bommetje springen in het water

Na een korte douche, hees iedereen zich in een zwemvest en werd de water-stormbaan overwonnen. Tijdens deze sessie werd er door onze onvermoeibare sportievelingen geklommen over opblaasmuren, geroetsjt van hoge glijbanen en gebalanceerd over smalle balken. De laatste groene drab verdween in het frisse water van het Veluwemeer. Na een goede stormsessie kwamen ze schoon gespoeld het land weer op.

Nat achter de oren

Nog wat nat achter de oren, konden de leerlingen hun resterende energie nog kwijt in de rest van het park. Waarbij er werd geskatet op longboards, gegleden op banden. Maar ook heerlijk tijd was om te chillen in de zon. Even niks.

Onder het genot, van de al zo ‘gezonde’ snack werd de actieve dag afgesloten. Er werd onderling nog gesproken wat iedereen had gedaan; ‘Ik ben er echt vol in gedoken!’, ‘Ik zag gewoon niks meer!’. Er werd hier en daar wat gegaapt. En de aanwezige ouders, nog nagenietend, realiseerden zich maar al te goed dat dit het laatste uitje was met deze leuke groep. Alleen de musical nog en dan is het echt afscheid. Einde van een hele mooie fase uit hun leven!

Veel geluk met uitvliegen Sterrenwachters!