Ondanks het minder zonnige weer was het een fantastische burendag! Wat was het ontzettend gezellig rond, maar ook in de school.  Op het plein waren allerlei leuke spelletjes te doen en heerlijke taart, cake en scones om te snoepen. Tijdens de regenbuien kon iedereen lekker binnen komen schuilen en vriendschapsbandjes maken, knutselen en vooral; héél veel boeken kopen.

Een nieuw record

Dozen vol met boeken werden er de afgelopen weken verzameld. Prentenboeken, jeugdboeken en ook heel veel boeken voor de volwassenen. Er is boven verwachting veel verkocht. Het record staat op naam van iemand die naar huis ging met maar liefst 89 boeken! Lang leve de Readers Digest….  Naast de blije recordhouder waren er nog meer blije gezichten.  Sommige klanten zagen we soms wel een paar keer opnieuw langs de kassa komen, met weer een nieuw stapeltje.

Sterrenwachters en buren

Het leuke was dat er niet alleen Sterrenwachter gezichten waren, waaronder bijna alle juffen en meesters, maar ook daadwerkelijk veel buren van de Sterrenwachter. De ‘buren’ keken ook met veel plezier rond en kochten ook boeken. De prijs was maximaal 50 cent per boek en we hebben in totaal bijna 400 euro opgehaald. Dit gaan we gebruiken om leuke nieuwe boeken aan te schaffen voor de bibliotheek. We zijn ontzettend blij met dat prachtige bedrag.

Toch nog een boek kopen?

We zijn ook enorm blij met alle hulp die er  was, zowel van ouders als kinderen.  Het was echt een mooie dag om op terug te blikken en een mooi startpunt om weer verder vooruit te kijken. Er zijn nog steeds boeken over. Voor de kinderen zal er daarom maandag en dinsdag nog de gelegenheid zijn om kosteloos een boek uit te zoeken. Voor de ouders die zaterdag niet in de gelegenheid waren om te komen is er dinsdagmiddag en ‘s avonds tijdens de ouderavond nog de mogelijkheid om de bibliotheek een warm hart toe te dragen en voor een klein bedrag nog mooie boeken aan te schaffen.