De Sint is in het land, dus is het weer hoog tijd voor het Sinterklaasliedjes opfris-event Sing-in-Sint! Een jaarlijks terugkerende traditie van de Sterrenwachter. Want ieder jaar blijken de liedjes toch niet meer zo vers in het geheugen te zitten. En als er een gelegenheid is om samen te zingen, grijpen we die bij de Sterrenwachter met beide handen aan.

De ene na de andere Sinterklaas hit volgde elkaar op. Enthousiast zong iedereen (zelfs de ouders) mee. Maar wist u dat we we sommige liedjes gewoon verkeerd zingen? Wij zongen bijvoorbeeld al jaren: “wie de roe krijgt, wie de gard.” Wat blijkt, legde Yaron uit, roe en gard zijn hetzelfde. Het is “wie de koek krijgt, wie de gard.” Vanaf nu gaat dat niet meer fout.

Ook de Sterrenwachter klassieker ‘Spaanse Villa’ werd enthousiast meegezongen en de kleuters zongen en dansten een heel schattig Sinterklaasliedje dat de hele school vervolgens meedanste.

En… de Sterrenwachter heeft al een heel fijn cadeautje in de schoen gekregen van de Sint: Meester Tim! Hij stelde zichzelf voor en vertelde dat hij vanaf volgende week op de maandag, dinsdag en vrijdag op de Sterrenwachter zal lesgeven. Welkom Tim!

De Sing-in-Sint wordt nog een paar keer herhaald de komende weken tot Sinterklaas, dus als u uw Sinterklaasliedjes even wilt oefenen vóór 5 december, kom langs! Kijk maar op deze foto’s hoe gezellig dat was.

Fotoalbum Sing-in-Sint