Ze zijn weer terug, moe maar vol verhalen, indrukken en nieuwe vriendschappen. Wat was het een super kamp, daar is iedereen het over eens. Prachtig weer, grappige spellen, een spetterende disco en veel lol (en weinig slaap). Hieronder laten we de kinderen zelf aan het woord over hun kamp.

Dag 1

Eerst gingen we naar school. Toen we aankwamen moesten we wachten. Na het wachten gingen we naar kamp en toen we er waren gingen we uitladen. Na het uitladen mochten we vrij spelen. Toen gingen we ons bed opmaken en daarna weer vrij spelen. Toen deden we een spel, dat was heel erg leuk. Ik vond het leuk omdat we de hele tijd wonnen. Toen gingen we slapen.

dag 2

Ik had bijna niet geslapen. Maar ongeveer 3 uur, dus ik was ook heel erg moe de hele dag voelde ik me moe. Eerst gingen we ontbijten. Na het ontbijten gingen we vrij spelen. Daarna gingen we op vossenjacht en toen gingen we vrij spelen daarna gingen we een Ministerie van oplossingen bouwen, dat vond ik niet echt leuk. Toen gingen we vrij spelen daarna gingen we de dodelijke straal doen. Dat was leuk omdat je moeilijk gezien werd maar daarvoor gingen bij het kampvuur zitten zingen en spelletjes doen.

Dag 3

Ik had heerlijk geslapen, beter dan de vorige keer. We  moesten gaan opruimen en daarna was ik heel erg moe. Het was heel erg zwaar dus ik was blij dat ik klaar was. Na het opruimen gingen we vrij spelen. Toen gingen we ontbijten. Na het ontbijten gingen we naar de middenbouw toe, daar moesten we verzamelen met zijn allen. En daarna gingen we grumpie zoeken. We hadden hem op de skelterbaan ik was nummer 57 en een half dat was best makkelijk.

Het verhaal gaat over Nina, Ruben, Mevrouw Vis en het Ministerie, maar de grumpies zijn onze vijanden. Die mogen het niet weten want zij houden van problemen, maar ze houden niet van oplossingen. Later had hij onze oplossingenzak afgepakt maar we hadden er nog een. Wat vond ik leuk? Ik vond de dodelijke straal heel erg leuk en grumpie zoeken, omdat hij best goed verstopt was. Het 2e toetje was lekker, het 1e toetje gaf ik aan iemand anders. Ik vond kamp leuk op een paar dingen na, bijvoorbeeld de vla en de muis en het Ministerie van oplossingen opbouwen, dat vond ik niet leuk want Senna ging weg. Ik ben blij dat ik weer terug ben, ik vind het weer fijn om mijn familie te zien. Mijn vrienden op school zijn heel erg aardig en dan kan ik met ze spelen. Maar ik vond kamp ook leuk want daar was een trampoline en die was mega groot maar er mocht maar een persoon op maar vaak deden we dat niet. De kippen en de geiten en konijnen en de wipwap waren ook leuk. Er was ook een klein voetbalveld. Ik vind kamp leuk omdat je anderen dingen doet dan normaal. Vind ik kamp leuker dan school? Ja! Ik vind kamp leuker dan school. Het leukste spel vond ik de dodelijke straal. Maar vrij spelen vond ik ook heel erg leuk.

Liam

Dag 1

We gingen naar school. Daar gingen de juffen en meesters het laatste startspel doen. Daarna gingen ze de autogroepjes opzeggen. Die van mij was leuk. Op kamp aangekomen moest je je tas bij een trap neerzetten. Als je daarmee klaar was mocht je in de tuin. Er waren 11 dieren. Dat waren 2 geiten, 6 kippen en 3 konijnen. Esmeralde zei toen: We gaan de bedden opmaken. Dat ging goed en het groepje was gezellig. Toen je klaar was mocht je spelen buiten of binnen. Ik ging naar buiten. Na het buitenspelen gingen we stratego doen. Er waren 2 groepen. Eén van 10, daar zat ik, en er was een groep van 9. De spelers van stratego waren de maarschalk en de generaal, de bom en spion. Daarna gingen we avondeten. Dat vond ik niet lekker. Toen we gingen slapen kon ik niet slapen, dus ik bleef wakker

Dag 2

Ik werd wakker. Ik moest in mijn kamer blijven. Later mochten we naar beneden. Voordat we gingen eten mochten we spelen. Het eten was lekker. Na het eten mochten we weer spelen. Ik ging niet naar buiten maar ik ging naar binnen een  hut bouwen met Senna, Stan en Boris. We werden toen geroepen door Miranda want groep ½ en ¾  kwamen op kamp aan. Groep ½ was buiten en groep ¾ ook. Na het buitenspelen ging groep acht een spel met miranda bedenken. Het spel heette vossenjacht. Het spel was leuk. Er waren verschillende vossen. Ze hadden allemaal een probleem en een oplossing voor een andere vos. Na de vossenjacht mochten we spelen. Toen werden we weer geroepen want we gingen een ander spel doen. Dat heette ministerie maken. Ik ging met mijn groepje als eerst naar de reclame. Dat was niet de enige post. Er waren er een heleboel anderen. Na dat spel mochten we weer spelen, heel lang. Na het spelen moesten we in de kuil zitten. Toen kwam groep ½ en ¾. Toen gingen de leraren wat zeggen. Daarna mochten we weer spelen. Na het spelen ging groep ½ weg van kamp naar huis terug. In de avond gingen groep ⅚  en ⅞ een spel doen. Dat was de dodelijke straal. Dan moet je naar de overkant rennen voor een chipje. Daarna moest groep ⅚ naar bed. Groep ⅞ bleef buiten. Ik kon beter slapen dan gisteren dus viel ik in slaap zzzzzzzzzzzzzz

Joshua

Het kamp!

We gingen met de klas op kamp. Wie zaten in mijn kampgroepje: Boris, Amin, David, Kiki, Isis, Jente en ik.

Het leukste op kamp vond ik vrij spelen. Daar was een schommel, voetbaltafel, pingpongtafel en een hok met allemaal dieren. Ik vond de dodelijke straal heel leuk en de disco vond ik leuk en nog een paar andere dingen. Bij die disco gingen we met ballonnen dansen, normaal dansen en op een krant dansen. En ook deden we de stopdans. Het normaal dansen vond ik het leukst.

We hadden ook nog een spel op de kamers. Dat hadden we zelf bedacht. Het was een spel en ik was een bloeddorstige vleermuis en Boris was een bloeddorstige spin en Joshua was een boer en Senna was een boerin en David pinguïn Henk en Stan was een jongen.

We hebben een vossenjacht gedaan en daarna hebben we een stom spel gedaan en je wilt niet weten wat dat is. Misschien toch wel, het was een spel waarbij je je eigen Ministerie van oplossingen oprichten. Van ons groepje wilde veel kinderen de hele tijd spelen. Dat vond ik vervelend want daardoor hebben we het ook niet afgekregen. Wat ik ook stom vond was het Grumpie zoeken. Dat vond ik niet leuk omdat het heel kort duurde, omdat veel kinderen gingen verklappen waar Grumpie verstopt zat.

Wat ik al helemaal stom vond is het niet slapen. Want iedereen ging praten en als we het stil wilden krijgen dan werden ze niet stil. Maar iedereen ging praten omdat de kinderen aan andere kant de hele tijd zaten te praten. Degenen die sliepen, die snurkten best hard. Zzzzzzzzz.

Bij levend stratego waren de eerste twee potjes een beetje saai want na 3 seconden was de vlag al gevonden. Het derde potje duurde veel langer en daardoor was het ook leuker. Voor wie het spel niet kent:  je hebt kaartjes en daar staat een legerrang met nummer op bijvoorbeeld kolonel, mineur, kapitein, verkenner en dat ken ik. Ik ken ze bijna allemaal.

We gingen ook nog de kleuters uit zwaaien. We hebben heel veel vrije tijd gehad na het ontbijt, na levend stratego, na de vossenjacht. Toen we op kamp aankwamen kregen we vrije tijd en het is heel veel vrije tijd het is vrije tijd vrije tijd vrije tijd en vrije tijd.

We hebben ook nog een spel gedaan dat de dodelijke straal heet. Dan staat er iemand aan een kant.  En aan de andere kant staan 2 juffen en die hebben een zaklamp. Als ze op je schijnen en ze noemen je naam, dan moet je het weer opnieuw proberen en als het wel lukt dan mocht je een chipje pakken.

En zo ging het met slapen zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  zo gaat het eigenlijk niet.

En zo ging het naast onst zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz daar ging het eigelijk ook niet zo. Lee had gewoon 5 euro onder z’n bed gevonden

Het eten was lekker. Vooral de toetjes. Een keer was het vla met yoghurt en een snoepmuisje. De tweede keer was het chocolademousse met slagroom. We kregen ook veel tussendoortjes. Dat waren ijs, snoep, appels en bananen.

 Jop

Kamp!

Dag 1

We gingen naar kamp. Toen we aankwamen gingen we ons bed op maken. Daarna gingen we vrij spelen. Ik ging toen op de trampoline. Daarna gingen we levend stratego spelen. Dat is dat iemand een vlag heeft. Die moet je verstoppen en dan moet de tegenstander ook een vlag verstoppen. Dan krijg je kaartjes. Op die kaartjes staat wat je bent, bijvoorbeeld een spion. Maar er zijn meer kaartjes. Bijvoorbeeld de kolonel, de generaal, de mineur, de maarschalk en de bom. Elk kaartje heeft een nummer, van 0 tot 10.  0 is de bom. Als je een kaartje hebt, ga je mensen tikken. Maar als je een bom bent mag je niet tikken. Wie de vlag gevonden heeft, heeft gewonnen.

Toen gingen we avondeten. Sperziebonen met aardappels. Daarna gingen we een toetje eten. Na het avondeten gingen we vrij spelen. Ik weer op de trampoline. Na het vrij spelen gingen we naar de disco. Daar gingen we normaal dansen, stopdansen, op een krant dansen en met een ballon dansen. Toen gingen we terug naar het kampgebouw.  En slapen. zzzzzzzzzzzzzzz

Dag 2

De volgende morgen gingen we ontbijten. een ei met een broodje. Daarna gingen we een vossenjacht doen dat is dat er ergens achtstejaars zitten en die hebben een probleem. Dan moet je ze oplossen en dan ga je een rondje. Toen gingen we vrij spelen. Toen gingen we  een ministerie oplossen. Maar ons groepje ging de hele tijd spelen behalve Rafael. Dus Rafael en ik gingen alles oplossen. Maar we hadden het wel opgelost. Toen gingen we naar het kampvuur. Daar hadden we liedjes gezongen. Toen werd het donker. Daarna gingen we dodelijke straal. Toen gingen we naar bed. zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Dag 3

De volgende dag moesten we onze spullen inpakken. Toen gingen we ontbijten. Daarna gingen we grumpie zoeken. Toen mocht je vrij spelen. Maar dat was wel kort want we moesten terug naar school.

Tijmen

Foto’s dag 1 maandag

Foto’s dag 2 dinsdag

Foto’s dag 2-vervolg

Foto’s dag 3 woensdag

En nog meer foto’s