In een afgeladen Meentwerf vond vanmorgen het traditionele Sterrenwachter kerstconcert plaats. Dé gelegenheid voor sterren in de dop om te stralen op het podium en hun kunsten ten gehore te brengen. Het kerstconcert was dit jaar voor het eerst  in de Meentwerf, die net een grote opknapbeurt achter de rug heeft. 

Wat is er toch veel talent op onze school! Zang, dans, toneeltjes; alles kwam voorbij. Het kerstconcert werd stemmig geopend door de sterren onder gitaarbegeleiding van Yaron. Met omhooggehouden mobieltjes probeerden ouders, opa’s en oma’s het optreden vast te leggen, het was zo schattig.

Komt allen tezamen

Alle groepen hadden een gemeenschappelijk optreden, maar sommige leerlingen traden ook nog een keer in een ander groepje of zelfs solo op. Het was een gevarieerd programma. Zoals elk jaar traden ook Jantien en Lois op. Helaas komt aan deze kersttraditie een eind, want de meiden zitten in groep 8.

Ouders op het podium

Zara uit de Ewoks zong een Engels kerstliedje en Finn begeleidde haar mee op zijn gitaar. Jente en Senna zongen de sterren van de hemel op een kinderen voor kinderen kerstliedje. Liam speelde een kerstliedje op de piano, samen met Esmeralde. Lente danste en zong tegelijk en Anemoon, Noa, Sterre en Liv uit groep 8 van de Ewoks, zongen een gevoelig kerstliedje. Maar ook een aantal ouders betraden het podium. Zo speelde de moeder van Teuntje prachtig blokfluit, begeleid door Yaron op viool. En begeleidde de vader van Hella op accordeon zijn dochter op dwarsfluit, Anemoon op viool en Renske en Lois op triangel.

Het was een mooi concert, een groot applaus voor alle artiesten. Op naar het kerstdiner vanavond en morgen de kerstmarkt. En dan…is het vakantie.