De bovenbouw kreeg vrijdag 20 januari een presentatie over de ruimte van: Phillip (vader van Liv). Phillip vertelde heel veel over zijn werk, ook waarom het ruimte onderzoek zo belangrijk is en wat voor soorten mensen je nodig hebt om een satelliet de ruimte in te sturen.

Phillip had ook 2 instrumenten meegenomen die de ruimte in geweest zijn, maar dan veel kleiner. Hij had een satelliet meegenomen en een fotocameraatje dat foto’s maakt van de ruimte.

Het ruimteonderzoek is mede belangrijk voor de weersvoorspellingen, maar dat is natuurlijk niet de enige reden dat wij mensen de ruimte onderzoeken. Ook onderzoeken wij de ruimte omdat wij willen weten hoe sterren ontstaan en of de ruimte oneindig is. Natuurlijk is er nog veel te onderzoeken maar dat kan niet allemaal tegelijk.

Voor een satelliet zijn veel verschillende mensen nodig. Je hebt de ontwerpers, de wetenschappers en de makers. Phillip is een ontwerper en als ontwerper zit je vaak in je lab te experimenteren of achter je computer. Altijd als er een satelliet gemaakt wordt, maken ze er twee die precies hetzelfde zijn. Dan wordt er heel veel geëxperimenteerd. En als die doet wat hij moet doen dan kan die andere de ruimte in.

Liv Laubert,

Minions, groep 8

Bewaren

Bewaren

Bewaren