De Sint is heeft nog maar nauwelijks zijn hielen gelicht of De Sterrenwachter bevindt zich alweer in de kerstsferen. De middenzaal is – met de hulp van veel vlijtige handen van leraren en ouders – omgetoverd tot een klein kerstparadijs, inclusief een kertsboom, hulst, kerstlichtje en kerstkadootjes. 

Bij zo’n mooie enscenering hoort natuurlijk ook muzikale begeleiding. En die kregen we deze maandagmorgen in overvloed tijdens de Sing in Kerst. Een heel kerstarsenaal passeert – onder begeleiding van meester Yaron op de gitaar – de revue.

Van de meer algemene kerstklassiekers als Jingle Bells, Rudolph the Red-Nosed Reindeer en Santa Claus is Coming to Town tot de liedjes die ook daadwerkelijk verwijzen naar waar Kerstmis nu eigenlijk om gaat (Hint: niet om de Kerstman en cadeaus) zoals De herdertjes lagen bij nachte, Midden in de winternacht en – natuurlijk – Stille nacht.

Oh denneboom werd uiteindelijk het hardst meegezongen.

Alleen Eenzame kerst van André Hazes en Flappie van Youp van ‘t Hek werden node gemist. Maar die gaan weer in de ideeenbox voor volgend jaar 😉

Meester Yaron eindigde de sing in met een oproep voor 19 december: iedereen die een muziekinstrument bespeelt, of die houdt van zingen, kan zich opgeven voor het Sterrenwachter kerstconcert. Formulier hangt naast de deur in de middenzaal.

Voor meer foto’s zie: https://sterrenwachter.smugmug.com/Schooljaar-2018-2019/Schoolbreed/Sing-in-Kerst-10-december-2018/