Tussen alle Sing-in Sints en al het gympietenplezier in was de weekopening van maandag 26 november een momentje van rust. Zelfs al draaide de ochtend – uiteraard – om de Goedheiligman.

Maria Elisabeth Stephanie Kous, tweelingzus van Victoria Kous (maar dan zonder bril) en goede vriendin danwel vage kennis van Juf Miranda, deelde deze grijze maandagochtend haar vroegste herinneringen aan het Sinterklaasfeest. Hoe er altijd heel hard op het raam werd gebonkt en er daarna een zak met (te weinig) kadootjes voor de deur stond en hoe de Sint en zijn pieten haar en haar familie altijd vonden, zelfs in een vakantiehuisjespark.

Later werden Maria en Victoria hoogstpersoonlijk door de Goedheiligman gevraagd om te helpen knutselen aan surprises om zo zijn werkdruk een beetje te verlagen. De cadeaus kwamen – uiteraard – nog wel steeds van Sint.

De laatste jaren liep de Sint steeds vaker stilletjes haar huisje voorbij…tot het afgelopen weekend. Toen vond de kort gewiekte Maria plots een paardenstaart in haar schoen!

Meer foto’s: https://sterrenwachter.smugmug.com/Schooljaar-2018-2019/Schoolbreed/Weekopening-26-november-2018/