De eerste Sing In Sint is nog twee weken wachten, maar deze maandagochtend werden tijdens de weekopening de keeltjes van de kinderen, de juffen, de meesters én de ouders alvast flink gesmeerd met een onzin-, een verjaardags- en het bananenlied.

Naast het Sterrenwachterlied en het recente kamplied – dat inmiddels meer coupletten kent dan het Wilhelmus – heeft de Sterrenwachter er een nieuwe klassieker bij. Het Flieh flah flo-lied, een reeks van onzinzinnen, dat meester Yaron desalniettemin klakkeloos op kan dreunen. Of je de tekst niet helemaal goed kent maakt eigenlijk niet uit, zolang je het maar heel erg hard – en met veel overtuiging – brengt.

De kinderen kwamen – uiteraard – als besten uit de bus. De ouders moeten thuis nog maar even verder oefenen (het nummer is, in diverse varianten, gewoon te vinden op internet). Beter ging het met lied nummer 2, Het bananenlied, dat zowel door meester Yaron als door Juf Miranda ten gehore werd gebracht. Vooral de slotzin – ‘lelijke meloenenkop, geef me een banaan!’ – werd door de hele school met veel enthousiasme gebracht.

Tot slot werden, zoals gebruikelijk, de jarigen nog even toegezongen. Met het traditiegetrouwe afscheidslied – het signaal voor iedere stamgroep (en ouder) om richting klaslokaal (danwel werk/huis/supermarkt) te gaan – sloot meester Yaron deze muzikale maandagochtend af.

https://sterrenwachter.smugmug.com/Schooljaar-2018-2019/Schoolbreed/Weekopening-5-november-2018/